Termékek Menü
   

Ápolt lábak nyáron is!

A divatos nyári cipők – melyek sokszor műanyagból készültek és műanyag talpúak – gyakran nagyon mutatósak, ám nem biztos, hogy kellemes napi viseletnek bizonyulnak. A legtöbbünknél a szandálviselős évszak visszatérő gondja a sarkak bőrének megvastagodása, kirepedezése. Mivel a lábfej bőrrétege nem termel zsírt, ezért nekünk kell megvédenünk a kiszáradástól. Az ápolt lábak az egészségünk védelme szempontjából sem elhanyagolhatóak. 

Ápolt lábak nyáron is

A megvastagodott, kirepedezett sarkon, talppárnákon, ujjak alatti vastag bőrfelületeken ugyanis könnyebben megtelepedhetnek a kórokozók, de a testsúly is máshová nehezedik, ezért a járás is nehézkessé, sőt kifejezetten fájdalmassá válhat. A napi lábápolással elejét vehetjük a bőrkeményedések kialakulásának, az alkalmankénti lábfürdővel pedig a napi fáradtságtól szabadulhatunk meg.

Készíts tehát hetente legalább két alkalommal lábfürdőt – kézmeleg, 30-35 C°-nál nem melegebb vízben áztasd a lábaidat, amíg a víz hűlni nem kezd (körülbelül 10 perc). A lábfejek fürdetéséhez ne használj semmilyen alkoholtartalmú sampont, fürdőszert. Lábmosás, -áztatás után alaposan töröld szárazra a lábfejedet, az ujjaid közét, majd az ujjakat és a körmöket is. 

Ápolt lábak nyáron is

A lábfürdőzést követően keríts sort a körmök, a körömágy ápolására is. A láb körmeit mindig négyzet alakúra vágd, sarkait soha ne (kisgyerekeknél se!) kerekítsd le (ezzel elejét veheted a köröm benövésének, az azzal járó körömágygyulladásoknak). A frissen vágott körmök peremét körömreszelővel finoman reszeld át, így nem teszik tönkre a harisnyát és nem válnak szálkássá. A körömlakktól legalább hetente egyszer alaposan tisztítsd meg a lábkörmeidet.

A körömágyra ránőtt körmöt mindig puhán, finom mozdulatokkal told le a körömlemezről, és soha ne vágd ki. A kivágás azzal a kockázattal jár, hogy a különféle kórokozók bejutnak a bőr alá, fertőzések jönnek létre. Az ollóval formált körömágy egyébként úgyis újra és újra visszanő, s minden kivágással egyre vastagabbá és keményebbé válik! A kisebb sarok- és talpkeményedésektől a sarokpuhító krémek és sarokcsiszoló rendszeres használatával könnyedén megszabadulhatsz.

Kellemes szépülést! :-)

Emma 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog