Termékek Menü
   

Arclemosó kisokos

Sajnos tinédzserkorban szinte kikerülhetetlen a mitesszerek és pattanások megjelenése. Az ellenük való harc első és egyben legfontosabb lépése a megfelelő arcápolás, amihez elengedhetetlen egy jó arclemosó. Ha minden reggel és este használod, akkor a szennyeződések kevésbé fogják eltömíteni a pórusaidat, így kisebb eséllyel alakulnak ki mitesszerek és pattanások.

Arclemosó kisokos

Az arclemosók többnyire azonos elven működnek, a zsíros vagy olajos anyagot tartalmazó kencék, amelyek detergenseket is tartalmaznak, leoldják a bőrről a szennyeződést, a zsiradékot és a sminket. Az olaj és a detergensek aránya attól függ, hogy az arclemosót milyen típusú bőrön használják. A zsíros bőrhöz készült arclemosók több detergenst, a száraz bőrhöz valók pedig több olajat tartalmaznak. Utánanéztem, milyen bőrhöz milyen arclemosót érdemes használni.

Az arclemosók közül a legnépszerűbb az arclemosó zselé. Jó hír, szinte minden bőrtípusra használható, mivel enyhén, kíméletesen tisztítja a bőr felszínét. Érzékeny bőrre egy átlagos zselé nem lesz elég, ajánlatos ezért hipoallergént tartalmazó arclemosó zselét vásárolni.

Száraz bőrre elsősorban az arctisztító krémeket ajánlom, mivel olyan fajta olajat tartalmaznak, ami oldja a bőr zsiradékát és közben fellazítja a szennyeződéseket is. Használata nagyon könnyű, a bőrre kenve, öblítés nélkül egyszerűen letörölheted.

Gyerekkoromban szinte minden este arctonikot használtam, ami nemcsak frissítette a bőrömet, de a pattanásokat is leszárította, és a pórusokat is összehúzta. A tonik egyik legnagyobb előnye, hogy előkészíti a bőrt az esti krémezéshez.

Az arclemosó tejet általában száraz, érzékeny bőrre ajánlom, mivel semmilyen módon nem szárítja a bőrt. Sokan nem szeretik, mert utána ragacsosnak érzik a bőrüket, ezt könnyen elkerülhetjük, ha nem vattával, hanem langyos vízzel öblítjük le utána az arcunkat.

Az antibakteriális lemosót elsősorban problémás bőrre ajánlom, mivel megsemmisíti a bőrön lévő baktériumokat, csökkenti a pattanások kialakulását. Pattanásos, zsíros bőrön fejti ki igazán a hatását, ám vigyázni kell vele, mivel némelyik termék drasztikusan szárító hatású, ami a bőr további zsírosodását idézheti elő.

Bármelyik arclemosót is használod, sose vidd túlzásba az arctisztítást! Gyakran elég, ha csak este alkalmazod őket, reggel tiszta vízzel mosd le az arcodat!

Tipp: Bőröd egészségének, fiatalságának, rugalmasságának megőrzése érdekében használj naponta natúrkozmetikumokat. Hidd el, a bőröd meg fogja hálálni!

Kellemes szépülést! :-)

Emma

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog arcápolás