Termékek Menü
   

Fel a kezekkel!

Az arc mellett a kéz a másik testrészünk, amely leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak, a napsütésnek, a környezet szárazságának, a szennyeződéseknek és mások fürkésző pillantásainak. Az elhanyagolt kezek az egyébként ápolt külsőt is előnytelenül befolyásolják. A kézfej ápolásánál a legfontosabb a tisztaság. Törölközésnél ügyeljünk arra, hogy a kéz teljesen száraz legyen, mert a nedves bőr a legkisebb légmozgás hatására is kiszárad, felső rétege megrepedezik, érdessé válik. Sajnos nem hordhatunk mindig kesztyűt, de néhány otthon is bevethető tippet elárulok az ápolt, igényes kezekért.

Fel a kezekkel

Pigmentfoltok eltávolítására vesd be a jó öreg citromot! Ujjaidat, körmeidet, sőt az egész kézfejet átdörzsölheted néhány szelet citrommal. Pár perc múlva természetesen lemoshatod a citromot bő vízzel, majd kényeztesd kedvenc kézkrémeddel.

Berepedezett bőrre uborkát, vagy annak a levét ajánlom. Nem kell sokat bíbelődni vele, elég, ha néhány csepp uborka levével bedörzsölöd a felületet. Bőröd selymes és puha lesz, ha burgonya főzőlevével öblíted le végül.

Sóból, barnacukorból és egy kevés jojobaolajból készíts bőrradírt, a masszával alaposan dörzsöld be a kezedet, melyet langyos vízzel moss le. De készíthetsz házilag só és olívaolaj keverékéből is radírt, az eredmény magáért beszél.

Kényeztetheted a kezedet egy finom mézes-citromos masszával is. Egy fél citrom levét keverd össze két kanál mézzel, majd kend be a kezedet a masszával. Legalább 15 percig hagyd az egészet a kézfejen, majd mosd le langyos vízzel.

Kézmaszkot is készíthetsz otthon, sok hozzávalóra nem is lesz szükséged. Keverj össze néhány csepp szőlőmag- vagy mandulaolajat egy kevés citrusos aromaterápia-olajjal. Kend a kézfejedre, majd mosd le az egészet. A mandula-vagy szőlőmagolaj a kezeiden lévő pigmentfoltokat halványítja, a citrusos aromaterápia-olajjal pedig a bőr öregedésének folyamatát lassíthatod le.

A körmeidnek és kézfejednek is szüksége van vitaminpótlásra. Legmeggyőzőbb hatást vitaminokat is tartalmazó olajokkal, no meg persze argánolaj keverékével érhetsz el. Igazán jót akkor teszel a kezeddel, ha mindig természetes hatóanyagot tartalmazó kézkrémet választasz, leghatékonyabbak a szőlőmagolajat, a jojobát és E-vitamint tartalmazó kézkrémek. 

Kellemes szépülést! :-)

Emma

Tartalomhoz tartozó címkék: blog házi praktikák