Termékek Menü
0
   

Fémes veszélyek a hónaljban

A dezodorhasználat sokunknál mindennapos rutin, reflexszerűen kenjük magunkra a reggeli tisztálkodási rituálé során, főleg most, hogy beköszöntött a jó idő, viszont azzal nem számolunk, hogy a kellemes illat mellett még mi minden kerül a bőrünkre. A forgalomban levő nem természetes dezodorokkal a problémát az alumínium származékok jelentik, amik könnyen felszívódnak bőrön keresztül. A nem természetes dezodorok túlnyomó része tartalmaz alumíniumsókat, amelyek - már bizonyítottan - káros hatásúak. Alternatíva akad bőven, így nem árt meggondolni, hosszú távon mely termékek mindennapi használatára mondunk igent. 

A legtöbb nem természetes dezodorban olyan alumíniumsók találhatóak, amelyek az izzadság csökkentését hivatottak segíteni, mégpedig a következő módon: az alumíniumsók kicsapják a verejtékben lévő fehérjéket, melyek így apró dugaszokat képeznek bőrünk pórusain, és elzárják a verejték útját. Ez eleve nem hangzik túl biztatóan, ám az, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha ez az anyag felhalmozódik a szervezetünkben, még rémisztőbb. Az utóbbi időben kimutatták, hogy az alumíniumsókat tartalmazó izzadtsággátlókat használó nők körében gyakrabban alakulnak ki jó-, illetve rosszindulatú melldaganatok. Az alumínium képes felhalmozódni a szervezetben, az agyban, így az Alzheimer-kór kialakulásában is lehet szerepe.

Fagyállót az izzadásgátlóba?

Az izzadásgátlók másik gyakori összetevője, a propilén glikol - egy nedvesítőszer, amit eredetileg fagyállóként használtak. Megtalálható egy csomó forgalomban levő dezodorban és izzadásgátlóban. Ez tulajdonképpen egy neurotoxin (idegméreg), ami irritatív bőrgyulladást, valamint vese és májkárosodást okoz. Egyesek szerint kerülni kell az érintkezést ezzel a méreggel, mert bőr és szem irritációt okozhat.

Szerencsére a választás mindig a mi kezünkben van, és bőven válogathatunk a természetes összetevőket tartalmazó izzadásgátlók közül is. Azok számára, akik a természetes megoldásokat részesítik előnyben a testszagok megszüntetésére, a Texas államból származó Lafe’s dezodorokat ajánljuk. Nagy előnyük, hogy teljesen organikusak és bio alapanyagokból készülnek. Nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, alkohol tartalmú összetevőket, valamint alumínium chlorohidráttól, parabénektől (kőolaj származéktól) és polipropilén glikoltól mentesek.

Nem hagynak fehér foltokat, és érzékeny bőrűeknek kifejezetten jó hír, hogy nem irritálják a bőrt, hipoallergének. Bio kender olajat, bio aloe verát és illóolajokat tartalmaznak, melyek táplálják és puhává varázsolják bőrt, és 24 órán keresztül nyújtanak védelmet a testszagot okozó baktériumok ellen. A termékek állatkísérletek nélkül készülnek.

A Lafe’s természetes dezodorok nem tartalmaznak egészségünkre ártalmas összetevőket, ezért biztonsággal ajánlom terhes nők, szoptatós kismamák részére is, valamint az egész család számára!

Kellemes szépülést! :-)

Emma

Tartalomhoz tartozó címkék: blog