Termékek Menü
0
   

Hajápolás hajtípusok szerint

A haj egy igen szeszélyes teremtés, egyik nap formázható, másnap viszont sehogy sem áll. Épp ezért fontos a megfelelő ápolás és törődés hogy hajunk szép fényes legyen.

Vékony szálú haj ápolása

A vékony szálú haj formázása sok embernek gondot okoz, főleg idősebb korban. 20 évesen a haj gyökerek még erősek 40 évesen már gyengülnek. A gyenge szálú haj sokszor lelapul, elég nehéz formázni. Hajmosásnál csak annyi sampont használjunk, amennyire épp szükségünk van, és elég egyszer megmosni a hajunkat. Ne terheljük le a hajszálakat hajformázó és kondicionáló készítményekkel, és alaposan mossuk ki a sampont a hajunkból. Érdemes gyakran (6-8 hetente) ellátogatni a fodrászhoz, mert a vágással erősítjük a hajszálakat.

Száraz haj

A száraz hajat az erős szél a napsugárzás is tönkreteheti. A betegség a gyógyszerek és a vegyi anyagok még jobban szárítják és igénybe veszik így érdemes ezeket minimálisra csökkenteni. A száraz hajra vásároljunk speciális sampont és balzsamot, és elég egyszer kevés samponnal megmosni a hajat. Hajmosás után ne dörzsöljük ki a vizet, hanem tekerjük be a fejünket egy törölközővel és hagyjuk így pár percre. A legjobb, ha nem használunk hajszárítót, inkább hagyjuk a levegőn megszáradni hajunkat. Ha mégis hajszárítót kell használni, érdemes a középső fokozatra állítani, így nem törik el a hajszál.

Zsíros haj

A zsíros haj oka hogy a faggyúmirigyek több zsírt termelnek. Ennek oka lehet hormonális, vagy természetes is. Ma már széles választékban kaphatók a zsíros hajra való samponok és balzsamok, amelyek megakadályozzák, hogy a haj rátapadjon a fejbőrre. A zsíros hajúak olyan gyakran moshatnak hajat, amikor csak akarnak, mert nem serkenti a zsírtermelést. A fésűt vagy a hajkefét hetente egyszer mossuk át langyos vízben, hogy a rátapadt zsírtól megszabadítsuk.

Korpás haj

Az egyik legkellemtelenebb tünet, amikor a vállunkra-ruhánkra hullik a sok kis apró korpa darab. Ennek oka egy élesztőhöz hasonló mikroorganizmus, amely anyagcserezavar esetén fordul elő. Ám a korpa nem csak száraz, de zsíros hajon is megjelenhet. A gyengébb korpásodást jól lehet kezelni speciális samponnal, a túl korpás hajra érdemes gyógyszertárban korpásodás elleni szert vásárolni. Ha nem javul a helyzet, érdemes egy bőrgyógyászt felkeresni, mert így egy csapásra megszűnhet az amúgy hosszú ideig tartó küzdelem a korpával.

Kellemes szépülést!

Emma

Tartalomhoz tartozó címkék: blog hajápolás