Termékek Menü
0
   

Hogyan válasszunk hajszárítót?

Hajszárítót vásárolni csak látszatra egyszerű. Ahhoz, hogy a számunkra legmegfelelőbb típust megtaláljuk, sok szempontot kell figyelembe venni. Ráadásul vannak bizonyos tulajdonságok, amelyek kiemelt figyelmet érdemelnek a hajszárító kiválasztásánál.

Vásárlás előtt érdemes átgondolni a következő kérdéseket:

  • Mire szeretnénk használni a hajszárítót? Hajszárításra, vagy frizura elkészítésére?
  • Hol szeretnénk használni a hajszárítót? Otthon, utazásaink alatt, fodrászatban stb… ?
  • Kik használják majd a hajszárítót? Felnőttek, gyerekek, mindenki?
  • Milyen paraméterek fontosak számunkra? Teljesítmény, energiaigény, gyorsaság, kábelhossz?

Teljesítmény

Minél nagyobb egy hajszárító teljesítményfelvétele, annál gyorsabban szárítja a hajat. 1200 W teljesítmény már elegendő, az 1000 W alattiakat kerüljük el. Hosszabb, dúsabb haj esetében célszerűbb nagyobb, akár 2000 W-os készülék beszerzése. Amennyiben az egyik fő cél a gyors hajszárítás, akkor érdemes nagyobb teljesítményű hajszárítót választani.

Felszereltség

A szűkítő fej tovább gyorsítja a légáramlatot, ezáltal fokozva a szárító hatást. A szűkítővel kis területre lehet koncentrálni a levegőt, ezért nagy segítségünkre lehet frizura készítésekor.

A diffúzor a szűkítő helyére felszerelhető feltét, mely a hajunkat a tövénél emeli meg, ezáltal sokkal dúsabbnak fog látszani, mintha a fejünkre lapulna. Főleg hullámos vagy göndör haj ápolására alkalmas, esetleg kissé hullámosíthatjuk frizuránkat a segítségével.

A hideg levegő gomb szintén frizura készítésénél fontos. A forrón szárított hajtincset a legjobb hirtelen hideg levegővel rögzíteni.

Ion technológia – ionos hajszárítók

A forró levegő igénybe veszi a hajszálakat. Ezen segítenek az ionos hajszárítók. Az ionos hajszárítók negatív ionokat termelnek, melyek a légáramba kerülve egyrészt csökkentik a haj elektrosztatikus feltöltődését, másrészt a hajon lévő vízcseppeket tovább porlasztva, azok a hajgyökerekbe szivárognak. Így a haj természetes nedvességtartalma megmarad, nem lesz töredezett, viszont fényes, csillogó marad. A szárítás gyorsabbá válik, durván fele annyi idő elég is, mint e nélkül, és kevesebb hőre van szükség, ami tovább kíméli a hajat. Ezen kívül kevésbé göndörödik a haj, és a frizura is jobban megtartja a formáját.

Kábel hossza

Professzionális felhasználás során, fodrászatok esetén fontos a hosszabb vezeték (> 2m). Egyes készülékek fel vannak szerelve RotoCord forgócsatlakozóval, melynek köszönhetően nem gubancolódik össze a vezeték.

Motor

A hajszárítók AC vagy DC motorral felszereltek. A DC motorok a kompaktabb, magasabb fordulatszámú kategóriát képviselik. Felépítésük miatt azonban problémás állandó hűtésük, ezért elsősorban otthoni használatra javaslom, ahol kisebb az igénybevétel.

Az AC motorral felszerelt eszközök általában nagyobb hűtőfelülettel ellátott stabilabb készülékek. Nagy teherbírásnak kitett eszközöknél az AC motorok növelik a hajszárítók élettartamát, ezért bátran ajánlom professzionális felhasználásra.

Kellemes keresgélést! :-)

Emma

Tartalomhoz tartozó címkék: blog hajápolás