Termékek Menü
0
   

Karikás szem volt, nincs

Szinte minden nőt érinti ez a probléma. Kialvatlanság, vérszegénység, vízhiány, allergia vagy egyszerűn csak genetika okozhatja a szem alatti karikákat, rosszabb esetben puffadásokat. Nehéz velük felvenni a küzdelmet, nehezen adják magukat, makacsok és szinte eltüntethetetlenek. Néhány apró trükkel, házi praktikával azonban igazán szép eredményt érhetünk el. Most a leghatásosabb módszereket összegyűjtöttem.

  1. Legfontosabb ellenszer a mély, és nyugodt alvás, lehetőség szerint 8 órán keresztül. Legjobb, ha mindezt nem lapos párnán, hanem magasabb, vagy akár két párnán teszed. Fontos, hogy a nyak alacsonyabban legyen, mint a fejed, így a duzzanatok is nehezebben alakulnak ki.
  2. Ha az alvás nem megoldható, akkor vesd be nagyanyáink egyik legjobb trükkjét a tea filteres praktikát. Ha van otthon, akkor mindenképp kamilla vagy zöld tea filterét használd, mindkettő egyaránt segíti a szem gyógyulását. A lényeg, hogy forrázd le a filtereket, csavard ki jó alaposan őket, majd kicsit kihűlve helyezd a szem alá, néhány percig pihentesd ott őket! A duzzanat és a karika is garantáltan eltűnik általa.
  3. Másik nagyi féle recept az krumplis pakolás. A nyers krumplit reszeld le, majd rakd a szem alatti karikákra! Kicsit időigényes a dolog, ugyanis legalább 10 percig a mélyedéseken kell hagynod a krumplit, ami lehúzza a duzzanatot és a sötét karikákat is kivilágosítja, halványítja.
  4. Az uborkás pakolást szinte mindenki ismeri. Két uborka karikát helyezz a sötét foltokra, hagyd rajta 10 percig, ezalatt a makacs árnyalatok felszívódnak, eltűnnek. Uborka hiányában ugyanezt a praktikát bevethetjük fémkanalakkal is. Tegyél egy kiskanalat a hűtőbe, majd tedd a homorú részét a szemedre, a hideg rövid idő alatt eltűnteti a karikákat, összehúzza a puffadást.
  5. Fontos hogy mindig olyan szemránckrémet válassz, ami elég zsíros és a ráncok ellen is felveszi a harcot. 30 fölött mindenképpen ügyelj rá, hogy a krém gazdag legyen retinolban, ami a leghatásosabb ránctalanító anyag. Esténként enyhén masszírozd át a szem alatti részeket a krémmel, a vérkeringésed is jobb lesz általa, a ráncok kialakulása is elkerülhető segítségével.
  6. A karikák eltűntetésére alapozót is használhatunk, a lényeg, hogy egy-két árnyalattal világosabb legyen, mint az arcod bőre. Igazán akkor óvod a bőrödet, ha folyékony, jó minőségű alapozót használsz, ami nem szárítja ki a bőrödet és nem ráncosodik. Lehetőleg sárgás árnyalatú változatot használj!
  7. S végezetül a legfontosabb jó tanácsunk a következő. Igyál sok folyadékot, lehetőség szerint buborék nélküli vizet, ami segíti folyadékháztartásod szükséges működését, a karikák és más bőrproblémák is megelőzhetők általa. Táplálkozz egészségesen, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt! Mozogj sokat, lehetőség szerint kint a szabadban! És ne dohányozz! A dohányzás károsítja, kiszárítja a szöveteket, a bőr idővel elveszíti rugalmasságát, vitalitását!

         Kellemes szépülést! 

         Emma

Tartalomhoz tartozó címkék: blog házi praktikák arcápolás