Termékek Menü
0
   

Lányok színes hajjal!

A tavasz színe a pasztell. No, nem ám az öltözködésben, hanem a hajviseletben. A nagymamis, őszes árnyalat után azt hittem újra visszatérünk a természetes színekhez, de a mesterfodrászok inkább a színesre szavaztak. Viselhetünk rózsaszínt, kékes levendulát, no meg nyugtató zöld hajzuhatagot is, a képzeletnek idén nem lesz határa. 

Lányok színes hajjal

Akár idősebb hölgyek is rózsaszínre válthatnak, gondoljunk csak Helen Mirren színésznőre, aki már tavaly rózsaszín hajjal lepte meg a nagyérdeműt. E színvilág tömeges elterjedésétől nem tartok, ezek a színek nem hajra valók, még ha Nicole Richie, Katy Perry vagy épp Hilary Duff hírességek is viselik azt. Persze senkinek a kedvét nem szeretnénk elvenni, nyugodtan vágj bele egy kis fesztiválos színbe, persze előtte nem árt konzultálni egy ügyes fodrásszal.

Minden hajfestés előtt figyelembe kell venni a haj alapszínét, nem biztos, hogy a kívánt színárnyalatot el tudjuk érni, még szakember segítségével sem. A festés előtt szinte mindig ki kell fehéríttetni, szőkíteni a hajat, ami egy sötétbarna vagy fekete alapszín esetében gyakran körülményes. A szőkítés ugyanis az egyik legkárosabb művelet, ami egy ép hajszálat érhet, gyakorlatilag roncsolja a haj szerkezetét, szóval nem árt az óvatosság.

Lányok színes hajjal

A szőke hölgyek szerencsésebb helyzetben vannak, számukra ez a művelet akár ki is hagyható. Elég csak egy színező massza, egy otthon is bemosható egyszerű hajfesték. A különleges színt választók ne feledjék, a hajuk különleges bánásmódot igényel! A roncsolt szerkezetű hajat, ápolni, táplálni kell, illetve rendszeresen frissíteni kell a színárnyalatot is, nincs is kiábrándítóbb, mint egy lenőtt, megfakult pink vagy kék haj.

Tipp: Használj tápláló hajpakolásokat, melyek visszaállítják, regenerálják a roncsolt, kémiailag kezelt haj szerkezetét!

Kellemes szépülést! :-)

Emma

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog hajápolás