Termékek Menü
0
   

Mire érdemes figyelni hajsimító vásárlásakor?

Az emberi természet érdekessége, hogy mindig valami mást akar, mint ami a természet jóvoltából megadatott. A fekete hajúak csillogó szőke loknikra vágynak, a göndör fürtökkel megáldottak pedig fényes sima hajról álmodoznak, és fordítva.

A hajformázó és hajápoló termékek gyártói persze kihasználják esendőségünket, és hangzatosabbnál-hangzatosabb fantázianevekkel ellátott eszközökkel, és sokak számára érthetetlen technológiákkal bombáznak minket. Gondolom mindenki a hajtípusának és a pénztárcájának legmegfelelőbb hajvasalót szeretné megtalálni. Ebben próbálok egy kis segítséget, a választáshoz útmutatást adni. Mire figyeljünk álmaink hajkisimítójának megvásárlása előtt?

Az első kérdés, ami mindenkiben felmerül, hogy károsodik-e a hajam hajkisimítás közben?

A gyártók a hajszálak védelméért különböző bevonatokkal látják el a hajsimító lapokat. A legelterjedtebbek a kerámia bevonatú lapok, melyek magas és egyenletes hőelosztást tesznek lehetővé, nincsenek túlforrósodott részek, így nem károsodik a haj. A teflon bevonat megakadályozza a különböző hajformázó szerek letapadását a simító lapokra és a hajba, így meggátolja a haj összeragadását, így az könnyen formázhatóvá válik. A lényeg, hogy minél több védelemmel van ellátva egy készülék, annál jobban óvja a hajunkat.

Széles vagy keskeny hajkisimító?

Teljesen mindegy, hogy a barátnődnek melyik hajkisimító vált be, az a legfontosabb, hogy a Te hajtípusodnak megfelelő eszközt találd meg. Hosszú, dús, göndör hajra a széles lapos, középhosszú, vékony szálú hajra a keskeny változatot érdemes választani. Rövid hajhoz a mini hajvasalókat ajánlom. Előnyük, hogy bármikor, bárhová magaddal viheted, mert kis helyen is elférnek, és jóval könnyebbek a társaiknál. Hátrányuk, hogy nincs rajtuk hőmérsékletszabályozó funkció, azaz csak egy adott hőmérsékleten használhatóak.

Milyen hőfokot állíthatok be?

A hajtípusodnak megfelelően kell megválasztanod a hőmérsékletet. Vékony szálú festett hajra érdemes alacsonyabb hőfokot (130-170°C) választani, vastag szálú, göndör hajnál már lehet magasabb hőfokkal (170-230°C) is próbálkozni. Azért írtam, hogy próbálkozni, mert Neked kell kitapasztalni a hajadnak megfelelő hőmérsékletet. Először mindig az ajánlott legalacsonyabb hőfokkal kezd, és csak akkor állítsd magasabbra a hőfokszabályozót, ha nem tetszik az eredmény.

Festett hajnál már óvatosabban kell bánni a hajkisimítóval, mert a magas hőmérséklet könnyen fakóvá teszi a gyönyörű hajszínt. Ha festett hajad 200°C feletti, túl magas hőmérsékleten formázod, nagy a valószínűsége, hogy idő előtt elveszti ragyogó színét. Nagy kihívást jelenthet még természetesen göndör, vastag szálú, esetleg afro frizurából tükör sima hajat varázsolni. Ezekre a hajtípusokra fejlesztették ki a gőzfunkcióval ellátott és a vizes hajon is használható hajsimítókat. Vizes haj egyenesítésekor nagyon fontos a hajtövek előszárítása, és irányba rendezése.

Hajkisimítóval göndöríteni?

Mára minden gyártó kínálatában találunk olyan hajsimítókat, melyek göndörítésre is alkalmasak. Ezeknél az eszközöknél a lapok külső felületei lekerekítettek és barázdáltak, a feltekert haj a hasítékokba szorosan beilleszkedik, és a megfelelő mozdulatok segítségével göndör fürtöket, vagy laza hullámokat hozhatunk létre.

Bármelyik típust is választod, a hajad egészsége érdekében fontos, hogy legalább 2-3 havonta ellátogass fodrászodhoz, és felfrissítsd a hajvégeidet. Ajánlom továbbá hővédő sampon és hővédő spray használatát.

Kellemes szépülést! :-)

Emma

Tartalomhoz tartozó címkék: blog hajápolás