Termékek Menü
0
   

Őszi hajhullás, mitől van, és mit tehetsz ellene?

Először is ne rémülj meg, a szezonális hajhullás egy teljesen természetes dolog, általában tavasszal és ősszel jelentkezik. A legtöbben ezt észre sem veszik, mások a fésülködéskor a fésűben maradt hajszálak mennyiségétől döbbennek rá, bizony most több hajszál hullott ki.

Mik az okai?

A nyári károsodások mostanra érik el azt a hatást, hogy a hajszál kihullik. Ezért fontos megfelelően táplálni és hajra való fényvédőt is használni a meleg időben, ezzel megelőzhető a hajszálak ilyen mértékű károsodása. A másik ok pedig a csökkent vitaminbevitel. Míg nyáron több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, addig az ősz/tél beköszöntével az ilyen jellegű vitaminforrás megcsappan, és ezt bizony egyből megérzi a fejbőrünk, ennek az egyik jele a szezonális hajhullás.

Hogyan tehetsz ellene?

Érthető módon a megfelelő ételek és vitaminok bevitelével sokat segíthetsz a helyzeten. Egyél annyi zöldséget és gyümölcsöt amennyi jól esik, emellett a megfelelő vitaminbevitelt támogathatod multivitaminnal, vagy különböző haj- és körömerősítő étrendkiegészítőkkel, így biztosan elegendő mennyiségű vitamint juttatsz a szervezetedbe.

Fordíts a hajad ápolására különös figyelmet, a samponod legyen gyengéd, hiszen nem akarod agresszív kemikáliákkal a fejbőröd megterhelni, a tápláló balzsamot és/vagy kondicionálót pedig hajközéptől a hajvégekig vidd fel és langyos vízzel öblítsd le.

A fejbőr masszírozására hajmosásnál is fordíts kellő időt, de különösen jót tesz a meleg olajos hajpakolás és masszázs is. Használhatsz hozzá kókusz-, mandula-, olíva-, ricinus- vagy argánolajat. Az olajat vagy olajokat összekeverve és fellangyosítva (ne legyen forró!) kezdd el bemasszírozni a fejbőrödbe, legyél alapos és minden négyzetcentimétert masszírozz át az olajjal, a maradék olajat pedig egyenletesen oszlasd el a hajhosszon. Csavard egy fóliába majd egy lehetőleg meleg törölközőbe a hajad, és hagyd így minimum 30 percen át. Utána gyengéd samponnal és langyos vízzel alaposan öblítsd ki, hetente egyszer ismételd meg és a hajhullás megállítása mellett még a hajad is gyorsabban fog nőni tőle.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog hajápolás