Termékek Menü
0
   

Púder kisokos

Por vagy kompakt, mattító, vagy transzparens? Alapvetően mindegyik típusú púdernek ugyanaz a feladata, fixálja a gyönyörű sminket, és hosszú időre friss, üde arcszínt biztosítson. Mind emellett eltűnteti az alapozó tapadóságát, így a pirosító egy száraz, sima felületre, bőrre kerülhet. Többfajta púder is létezik a palettán. Nehéz a választás, de mi most segítünk!

1. Por vagy kompakt? A púdereknek két nagy csoportja van a por, - ami por állagú, - a kompakt, - ami egy préselt púder, - melynek állaga krémszerű. A porpúder könnyen befedi az arcbőrünket, bár egy kicsit nehezebb vele dolgozni, a kompakt púdernek a fedése jóval erőteljesebb, viszont könnyebb a használata.

2. A mattító púder legfontosabb feladata, hogy megszüntesse a bőr csillogását, fényességét. Ezt a fajta púdert akár alapozó nélkül is bátran használhatod, mivel tökéletes fedést biztosít. Vigyázni kell viszont vele, túl sokat ne tegyünk a bőrünkre, mert maszkszerűvé válik tőle az arc!

3. A transzparens púdernek a mattító púderrel ellentétben egy fő funkciója van, hogy rögzítse, fixálja a sminket. Feltétlenül használj hozzá matt alapozót, mert az alapozó fényes, olajos csillogását nem fogja eltűntetni! Nyugodtan használhatod alapozón, korrektoron, szemhéjfestéken is, a hatás gyönyörű lesz.

4. Az én nagy kedvencem a bőrszínű púder, mely kiegyenlíti a bőrt, és a fényes hatást is megszűnteti. Mielőtt viszont vásárolnál egyet, fontos hogy körültekintően válaszd ki a bőrszínednek megfelelő színt, árnyalatot. Nagy előnye, hogy apró bőrhibák eltűntetésére is bátran használhatod. 

5. A színes púdereknek több színe, fajtája is létezik. Feladata, hogy a bőr különböző hibáit, elszíneződéseit korrigálja. Több színben is kapható, leginkább a pirosító használata terjedt el, de kapható zöld, barna, lila, rózsaszín és sárga változatban is. Használatát viszont csak profi szakembereknek ajánljuk.

6. A púder minden bőrtípusra használható, száraz bőrre porpúder, zsírosabbra kőpúder használata ajánlatos. Minden esetben hangold össze az alapozó színét a púdered színével. Létezik már olyan áttetsző fajta is, ami bármilyen színű alapozóhoz passzol.

7. Bármelyik púdert is választod, így vidd fel az arcodra! Az ecsetet mártsd bele a púderes dobozba, majd lefelé irányuló mozdulatokkal vidd fel a púdert a homlokodra, az orcákra, az orra, az állra és a szemeidre. A fölösleget mindig távolítsd el, simítsd át újra az ecsetet az arcodon!

8. S végül egy jó tanács! Mielőtt lelkesen megrendelnéd a legszebb csomagolású terméket, előtte nézz körül, hogy a bőrtípusodnak, sminkelési szokásaidhoz melyik illik leginkább. Reméljük a cikk segítségével megkönnyítettük a dolgodat.

Kellemes szépülést! :-)

Emma

Tartalomhoz tartozó címkék: blog