Termékek Menü
   

Szárazsampon házilag

A kényszer nagy úr, a nagy igyekezetben nincs mindig idő hajmosásra. Ilyenkor vagy összefogjuk a hajunkat, - tudomást sem véve a kicsit ápolatlan frizuránkról, - vagy szárazsamponnal próbáljuk vállalhatóvá tenni külsőnket. 

A szárazsampon nagy előnye, hogy segítségével 5 perc alatt a zsíros, korpás hajból könnyen esztétikus frizurát fésülhetünk, persze csak, ha nem felejtettünk el raktározni belőle, egy-két dobozzal. Ha esetleg a csodaszerünk épp kifogyott, könnyen, gyorsan otthon is készíthetünk szárazsampont házilag. A recept nem bonyolult, a hozzávalók is szinte minden háztartásban megtalálhatók. Szódabikarbónát fele-fele arányban keverj össze kukoricaliszttel, vagy ha az nincs otthon, akkor zabliszttel, zabkorpával vagy búzakorpával. Ha esetleg valami miatt nem szívesen használod a szódabikarbónát, akkor nyugodtan kiválthatod azt apró szemcséjű tengeri sóval. A sötét hajúak kakaóport is használhatnak. 

Tehát 1 evőkanál lisztet keverj össze egy evőkanál szódabikarbónával! Felesleges nagyobb mennyiséget keverni belőle, egy közepes hosszúságú hajra ez a mennyiség pont elég lesz. Tedd az egészet egy üres hintőporos műanyag üvegbe, majd rázd jól össze és szórd a hajadra. Nagy segítség lehet, ha előtte szépen kifésülöd a hajadat. Várj türelmesen 10 percet, majd fésüld ki jó alaposan a szárazsampont a hajadból! Jó tanács: ne szórj a hajtövekre az otthon készített száraz samponból, mert nem jön ki a fehér por a hajtövekből egy egyszerű kifésüléssel! Ne tagadjuk, a hajmosást ez a trükk egyáltalán nem váltja ki, de időt nyerhetünk vele.

Kellemes szépülést! :-)

Emma

Képek forrása: gimmesomeoven.com, thehomemadeexperiment.com

Tartalomhoz tartozó címkék: blog házi praktikák hajápolás