Termékek Menü
   

Tavaszi lomtalanítás

Nehéz elbúcsúzni tőlük, kecses formájuk, elegáns alakjuk, finom illatuk mind-mind arra biztatnak minket, hogy ne váljunk meg tőlük túl könnyen. Pedig időnként cserére szorulnak. Legyen az egy mindent eltakaró alapozó, egy elegáns pirosító, egy dögös szempillaspirál vagy egy érzéki rúzs. Sajnos csak néhány hónapig élvezhetik közeli barátságunkat, amellett, hogy a divat folyton változik, új apróságok beszerzésére bíztatnak minket, egy lejárt szavatosságú sminktermék számos egészségügyi veszélyt is jelenthet számunkra. Csokorba szedtem neszeszered féltve őrzött kincseitől mennyi idő után végy végső búcsút.

Tavaszi lomtalanítás

Kezdjük a sort az alapozókkal! A folyékony alapozók túlnyomó része felbontás után 12 hónapig tartja meg szavatosságát. De figyelj a külső jelekre is! Ha a rétegek különváltak, az olajos rész a sűrű massza fölött pihen, akkor bizony akár fél év eltelte után is új alapozó után kell nézned.

Sokan az alapozást szivaccsal, vagy finom ecsettel végzik. Nekik azt tanácsolom, hogy az alapozó felvitelére használt szivacsokat hetente cseréljék. Persze nem árt a napi forró vizes tisztítás sem, de a heti cserét akkor sem felejtsd el, a szivacs ugyanis a baktériumok egyik kedvenc helye.

A szempillaspirálok a legkevésbé tartós sminkeszközeink. Elvileg ugyan fél évig is használhatnánk őket, - gyakran még fél év alatt sem fogy el a sötét festék – de a bőrgyógyászok szerint érdemes háromhavonta elválni tőlük, mivel a nedves csőszerű tégelyben a baktériumok gyorsan elszaporodnak, ami miatt különböző szembetegségek alakulhatnak ki, mint az árpa vagy kötőhártya-gyulladás.

Tavaszi lomtalanítás

Ha lejárt a rúzs szavatossága, azt viszonylag könnyen, otthon is észreveheted. A rúzsnak nemcsak az állaga, ragacsos felszínű lesz, hanem fáradt olajra emlékeztető szaga is jelzi, hogy ideje megválnod tőle. Hiába a kedvenc szín, a megfelelő árnyalat, egy év után feltétlenül dobd ki őket a kukába!

Végezetül essen szó a púderekről, a pirosítókról és a szemceruzákról is. Mivel egyik sminkeszköz sem tartalmaz vizet, így kedvenceidet akár két évig is használhatod. A szemceruzát rendszeresen hegyezd ki, nemcsak a precíz vonalhúzás miatt, hanem mert a felső rétegen meglapuló baktériumokat így könnyen eltávolíthatod.

Kellemes időtöltést a nagytakarításhoz!:-)

Emma

Tartalomhoz tartozó címkék: blog