Termékek Menü
   

Tippek a dús, egészséges hajért

Gigi Hadid, Kendall Jenner, Kylie Minogue, Claudia Schiffer, Nicole Kidman, csak néhány gyönyörű nő, akinek külsejét, szépségét, szerencsés adottságait, gyönyörű, dús haját irigykedve nézzük. Néhányuknak nem kell semmiféle trükköt bevetnie, hiszen eleve dús, vastag, jó tartású hajjal rendelkeznek. Ám Claudia Schiffer és Kylie Minogue nem tartoznak a szerencsések közé, a fotókon mégis kifogástalanul néznek ki. Persze kell hozzá profi sminkes, stylist, fodrász, ám néhány egyszerű trükkel mi is, a vékony szálú, puha hajunkat optikailag dúsabbá tehetjük, ha elsajátítjuk a formázás technikáját.

Tippek a dús, egészséges hajért - Gigi Hadid

A dúsítás alapvető trükkje a dúsító szerek, sampon vagy rögzítő spray használata. A dúsító készítmények stabilizáló filmréteggel vonják be a hajat az egyes hajszálak között távolságot teremtve, amitől a haj kissé dúsabbnak hat, kezelhetőbbé, jobb fogásúvá válik. A dúsító sprayt a mosás után fújjuk a hajra, ez a gyenge szerkezetű hajat ciszteinnel erősíti meg, amitől új fénnyel ragyog. A dúsító sampon kíméletesen tisztít, és a kezelés után finom filmréteg marad a hajon, ami erősíti, de nem terheli. Ám a sok csodaszerrel időnként nem árt csínján bánni. Ha túl sok habot, rögzítőt használunk, attól a haj sokkal inkább merev lesz, mint laza és dús.

Szerezzünk be egy jó minőségű hajszárítót, nálam most a Remington PROtect hajszárító a favorit, és szárítsuk a hajat a haj növésével ellentétes irányban, ez minden hosszúságú haj esetén többnek láttatja a hajat. A fejet előrehajtjuk, fentről-lefelé fújjuk rá a meleg levegőt és az ujjainkkal, vagy tüskés kefével összevissza, a növés irányával ellentétes irányba fésüljük. A hajtőnél magasíthatjuk is a hajunkat. A hajat az ujjaink közé fogjuk, elhúzzuk a fejbőrtől, ahová a hajszárítót irányítjuk. Ezután a tenyerünket felfelé fordítjuk, hogy a haj az ujjunk köré csavarodjon, és így szárítjuk meg szárazra a hajat.

A hajat szakaszosan is száríthatjuk, ezt elsősorban a félhosszú frizura készítésénél alkalmazhatjuk, a fedőhajat tincsenként megtűzzük. Először a nyaki résznél, a halántéknál lévő hajat szárítjuk meg kerek kefén, tincsenként, így stabilan megalapozhatjuk a frizurát. Ezután leengedjük a következő réteget, és az előzőekhez hasonlóan megszárítjuk, s befejezésül a hajunk felső rétegét is megszárítjuk. Fontos szabály, hogy mindig várjuk meg, hogy a hajunk teljesen kihűljön, mert a meleg puhává teszi a hajat.

Kellemes szépülést!:-)

Emma

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog hajápolás