Termékek Menü
   

Tippek rövid haj ápolására

Butaság azt gondolni, hogy csak hosszú hajat viselve lehetünk igazán nőiesek. Audrey Hepburn csibészes, vagány rövid, sötét hajánál kevés nőiesebb frizurát ismerek. Idén a pixie cut volt igazán nyerő, még Penelopé Cruz és Kate Mara is ilyenre vágatta a haját. Nem önszántukból, egy film kedvéért visel rövid frizurát mindkét színésznő, ami meglepően jól áll nekik. Sokan azt gondolják, hogy a rövidebb frizura nem igényel különleges törődést. Ezt most cáfolom, megmutatom, hogyan ápold szakszerűen a rövid hajad!

Tippek rövid haj ápolására

A rövid hajat rendszeresen és viszonylag gyakran után kell igazíttatni, hiszen formáját a növekedéssel könnyen elveszítheti. A legjobb, ha havonta vágatod, így mindig frissnek és tökéletesnek tűnik.

Mindig szárítsd meg a hajad! Lefekvés előtt is szánj néhány percet a szárításra, így elkerülheted, hogy reggelre elfeküdd a frizurádat!

Attól, hogy rövid a hajad, még nyugodtan befestetheted. Egy ízléses ombre, egy vagány balayage melír, egy nagyis szürke szín rövid hajon is jól mutat. Fő a változatosság!

Ha rövid hajat viselsz, feltétlenül be kell szerezned hajdúsító készítményeket, melyek tartást adnak a frizurádnak. Fontos viszont, sose használj erős hatású termékeket, lehet, hogy egy egész napon át megtartja a hajadat, de könnyen ragacsosnak tűnhet tőle a frizurád!

A hajformázó készítményeket, mint a zselé, a hajlakk vagy a hajvégápoló olaj, a megszárított hajra használd és mindenkor csupán keveset. Hajad tovább megtartja formáját, ha a különféle készítmények nem nehezítik el.

Fésű helyett használj jó minőségű hajkefét! Kevésbé veszi igénybe a hajat és formázni is könnyebb a segítségével. Hetente egyszer, ha az időd engedi, hagyd, hogy a levegőn száradjon meg a hajad. 

Kellemes szépülést! :-)

Emma

Tartalomhoz tartozó címkék: blog hajápolás