Termékek Menü
   

Trükkös fonat, amit biztosan el tudsz készíteni

Csak az alap 3 tincses fonási technikát ismered? Ez a frizura pontosan azzal készül, ha kezdő vagy, akkor is nyugodtan próbáld ki, hihetetlenül egyszerű.

Első lépésnek alaposan fésüld ki a hajad és fújj rá hővédő sprayt. Hajsimítóval, vagy hajsimító kefével egyenesítsd ki a hajad, fontos, hogy mindenhol szuper egyenes legyen. Úgy tudod elkerülni, hogy akár egy kis tincs is kimaradjon, ha szekciókra osztod a hajad és alulról felfelé haladva minden tincset kiegyenesítesz.

Ha az egyenesítéssel végeztél, jöhetnek a fonatok! Oldalt a halántékaidnál 2-3 ujjnyi szélességben hagyd lógva a hajad, ez adja később a frizura trükkös részét. Az utána következő területen általad választott szélességben kezdj el egyszerű hármas alapfonással befonni egy tincset. Arra figyelj, hogy ne válassz le túl nagy tincset, mivel az arcod mellett kell végigfutnia, hogy látványos maradjon az elkészített frizurád. Az egész tincs hosszán folytasd a fonatot, majd ugyanezt, ugyanígy ismételd meg a másik oldalon is.

Most jön a trükkös rész! Az elől szabadon hagyott részt oszd fel egymás alatt 3 tincsre, és a tincseket egyesével a mellette levő fonat felső része alatt húzd át. Ne közvetlen egymás alatti fonat hurkokon húzd át őket, hanem hagyj ki 2-3 hurkot, így szép, ejtett hatása lesz az áthúzott tincseknek. Ettől a fonatod úgy fog kinézni mintha francia fonási technikával készítetted volna el, pedig csak egy kis csavart vittél bele. Miután áthúztad a tincseket mindkét oldalon a fonatokon, hátul-középen egy kicsit ejtve fogd mind a 6 kis tincset össze egy hajgumival.

Igazgasd meg a tincseket és a fonatokat, hogy tökéletesen álljanak, ha szeretnéd, hogy a fonatod dúsabb hatású legyen, akkor a hurkokat kicsit húzkodd szét. Ennél a frizuránál fontos a tükörsima hatás, ezért a kiálló hajszálakat simítsd le hajlakkal, akár hajfény sprayt is használhatsz a selymes ragyogás eléréséhez.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog hajápolás