Termékek Menü
   

Védjük a hajunkat nyáron is!

A napsugarak jótékony hatásától a nyári vakáció alatt a tavaszi fáradtság tovaszáll, mindenki regenerálódik. Ez azonban nem érvényes a hajunkra, amit az UV-sugárzás, a hőség és a klóros víz könnyedén tönkretehet. Ezért, hogy a nyaralásból visszatérve se szembesüljünk ezekkel a problémákkal, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat.

Védjük a hajunkat nyáron is!

Az intenzív napsugárzás kiszárítja és fakóvá teszi a hajat. Ahogy bőrünket, úgy hajunkat is óvnunk kell az intenzív napsütéstől, egy kalap vagy kendő magakadályozhatja a haj kifakulását. Ez nem csupán hajunk védelmét szolgálja, hanem a fajbőrét is, hiszen a legdúsabb hajkorona sem véd meg a tűző napsütés káros hatásaitól. 

A haj az óvintézkedések ellenére is kiszáradhat, ezért a hajvégekbe masszírozzunk be egy kis argánolajat. Az olajat a következő hajmosás alkalmával gond nélkül eltávolíthatjuk. Nyáron érdemes kifejezetten napozás utánra kifejlesztett hajápoló készítményeket, sampont, balzsamot, hajpakolást használni. Kedvencem a Milk Shake Sun&More termékcsaládja, mely gyengéden ápolja és hidratálja a klóros és a sós víz hatására fényét vesztett, töredezett és kifakult hajunkat.

A hajunkat nyáron hagyjuk szabadon megszáradni, vagy ha az esti randihoz mindenképp frizurát szeretnénk magunknak készíteni, használjunk olyan hajformázó eszközöket, melyek a formázás mellett védik is a hajszálainkat. A Remington PROtect termékcsalád hajszárítója, hajsimítója és hajsütővasa alacsonyabb hőmérséklet beállítás mellett formázza a hajat, ezáltal kevésbé károsítja, ugyanakkor egész napra hidratálja, egészségesebb hatásúvá teszi azt.

Védjük a hajunkat nyáron is Remington PROtect hajszárítóval

A festett hajat, különösen nyáron, érdemes színvédő samponnal mosni, ez meggátolja a kifakulást.  Napozás, illetve nyaralás előtt nem ajánlott sem festetni, sem daueroltatni, mivel így a napsugarak még több kárt tehetnek benne. A szőke haj különösen érzékeny lehet. A festett és a hosszú haj végét érdemes időnként picit visszavágni, hajmosás után pedig langyos vízzel leöblíteni. A hullámos és göndör hajnak jót tesz a jojobaolaj.

Kellemes szépülést! :-)

Emma

Tartalomhoz tartozó címkék: blog hajápolás